para pengikut

Thursday, March 3, 2011

TERBARU : XIA XUANZE GANTI MISBUN.

Lame kan kite tak dengar kisah ni .hampir 3 bulan kes ni senyap je..disebabkan tiada kata putus dari misbun kepada BAM mengenai status coach chong wei, maka BAM pon cari la coach lain. dikhabarkan xia xuanze bekas pemain no 1 dunia dari China menjadi pilihan BAM kerana BAM terdesak untuk mencari coach untuk chong wei bagi menghadapi Olimpik london 2012 bagi memenangi emas pertama negara.

bagi aku ade pro da kontra nye. bagi pro nye sudah tentu xia xuanze ade rahsia-rahsia pemain China yg boleh dimanfaatkan oleh chong wei  terutamanye lin dan cilake tu.ini akan memberi kelebihan kepada chong wei.

kontra nya chong wei hanya biasa dilatih oleh misbun kerana semasa Li Mao(coach dari china gak) menjadi coach die,prestasi chong wei menurun..ah siappp..

bukan nak cakap ape cume BAM kene profesional la.kenape ngan misbun pon tak boleh lebih kurang.terlampau banyak sangat kejayaan yang dibawa misbun semase jadi pemain dan jurulatih.lagipon die orang tempatan. kalau jurulatih luar ni kite tak tau bagaimana reputasinya sedangkan olimpik semakin dekat.

misbun sangat kecewa kepada BAM kerana menolak permintaannya kerana ingin membawa pemain2 pelapis(kebetulan ade pemain pelapis ni anak misbun) ini kem utama kerana ingin menggilap pemain2 ini kerana apabila chong wei bersara selepas olimpik 2012 maka tiadalah pemain single yg berkualiti.tak betol ke misbun buat ni..??
sedikit info tentang xia  xuanze 
Height: 1.78m
Weight: 70 kg
Date of Birth:  1 May 1978 

Date                 Event Name                   Round
12 Oct 2004  GERMAN OPEN 2004 Gold Medal Final
--------------------------------------------------------------------------------

5 Oct 2004  DENMARK OPEN 2004 Gold Medal Final
--------------------------------------------------------------------------------

29 Jun 2004  Proton-Eon MALAYSIA OPEN 2004 Semi-Finals
--------------------------------------------------------------------------------

7 May 2004  THOMAS CUP FINALS 2004 TEAM
--------------------------------------------------------------------------------

6 Apr 2004  YONEX OPEN JAPAN 2004 1/16
--------------------------------------------------------------------------------

30 Mar 2004  NOONNOPPI KOREA OPEN 2004 Winner
--------------------------------------------------------------------------------

9 Mar 2004  YONEX ALL ENGLAND OPEN 2004 1/32
--------------------------------------------------------------------------------

2 Mar 2004  SWISS OPEN 2004 1/16
--------------------------------------------------------------------------------

11 Nov 2003  CHINA OPEN 2003 Quarter-Finals
--------------------------------------------------------------------------------

27 Oct 2003  HONG KONG OPEN 2003 Semi-Finals
--------------------------------------------------------------------------------

30 Sep 2003  YONEX GERMAN OPEN 2003 1/32
--------------------------------------------------------------------------------

23 Sep 2003  DENMARK OPEN 2003 1/32
--------------------------------------------------------------------------------

2 Sep 2003  PROTON EON MALAYSIA OPEN 2003 1/16
--------------------------------------------------------------------------------

25 Aug 2003  SANYO INDONESIA OPEN 2003 1/64
--------------------------------------------------------------------------------

19 Aug 2003  YONEX-SUNRISE SINGAPORE OPEN 2003 1/16


8 comments:

fiezah solehah said...

terima kasih sudi singgah blog Fiezah...
kunjungan balas =)

chocochoky said...

all the best to him.. :)

ArMie said...

sian misbun setelah dia berbakti sekian lama. anw, semoga msia terus sukses. tq melawat saya!!!

Cik Mimie said...

membalas kunjungan anda..
terima kasih sudi singgah blog cik mimie yer^_^

.:|kamaryeah|:. said...

singgah kembali~
da follow skali~

Adinda Amy Sensei said...

as salam tuan blog...

terima kasih kerana sudi gegarkan blog stori mori...tp saya nak bgtau yang blog tu sudah tak diupdate lg kerana saya sudah berpindah ke blog yang baru..

http://kilauancintasangratu2011.blogspot.com

ada masa, singgahla ke blog ini yee...moga kekal persahabatan kita disini ekk...

Zyash said...

Hai...saya dari bloglist blogger baru, dah join awak tau.. Follow saya balik

Farhan Zulhusmi said...

apa kes misbun ye??kenapa dia xjadi jurulatih lagi????