para pengikut

Tuesday, March 29, 2011

FAKTA : STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL LEBIH BESAR DARI NOU CAMP.

Stadium Bukit Jalil ni kalau korang nak tahu sebenarnya berkapasiti sebanyak 100,200 berbanding Nou Camp hanya 98,722. Nou camp ni adalah stadium paling besar di eropah dan merupakan Stadium Barcelona. jadi betul kan Stadium bukit Jalil ni lebih besar dari nou camp?

Tapi kenape nampak macam kecik je Stadium Bukit Jalil tu?
kalo korang nak tau Stadium Bukit Jalil ni hanya mempunyai 87,411 kerusi dan jika tiada trek olahraga tu maka dapatlah menampung kapasiti sebanyak 100,200 orang.

kat bawah ni ade grafik lagi jelas pasal perbandingan stadium ni.

Nou Camp

Stadium nasional Bukit jalil



Jadi, kalo trek olahraga tu takde, pas tu seat stadium bukit jalil smpai betol2 tepi padang macam kat nou camp baru lah nampak besar macam nou camp.

sumber:wikipedia

8 comments:

CC@Sheila said...

tqvm flo sy... sy dh flo gk...

yad'z said...

waa... bia betik lagi besau.. huhu... memang nampak kecik jek bukit jalil uh.. haha

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

wow..sebelom ni x penah tau lak..

padlie said...

hmm.. kualiti padang nye camner ek?

Entry terbaru padlie: Penceramah yang dah lama tak berceramah

SobriMansor said...

Uitsss...baru tau nih....huhuhuh...Kalau Stadium bukit jalil buat macam kat nou camp, mau tak keluar player2 nak main kat padang. Almaklum la, mindset penyokong2 malaysia ni bukan macam kat eropah sana. 10 tahun mundur ke belakang......hehehehe

HeziqaMushadadLee said...

hye,Thanks sbb follow HM,
kalau tak keberatan,macam mane boleh jumpe blog HM ehh?
Hehe,almaklum le,blog belum femes ames,

p/s:info ni mmg menarik

beaty said...

hu hu...nou camp tu besar gak ow

Noriz said...

teror gak la msia uat stadium standard international ek...