para pengikut

Thursday, February 17, 2011

MESTI BACA:ULTRAS OH ULTRAS,APALAH NASIBMU?


sejak akhir2 ni,ULTRAS MALAYA menjadi bahan pengkritik kepada kaki2 bola liga malaysia (kononnye) di laman sosial.mereka hebat memperkatakan ULTRAS MALAYA ini budaya yg tidak baik bahkan mereka ini pengacau kepada kerancakan liga malaysia.ok kejap.aku nak tanye diorang ade penah join ULTRAS MALAYA ke sampai diorang cakap cam tu???tayarpancit (TY) walaupon tak penah join lagi ULTRAS MALAYA ni tapi gua dapat rasekan semangat diorang itu.tengok saje lah mase malaysia vs hong kong ari tu bahawa ULTRAS setiap negeri bergabung dan merancakkan lagi suasana di stadium s.alam dengan 'CHANT' ULTRAS ini.

dan satu lagi yg tak boleh belah bile ade yg mengatakan ULTRAS ini tidak memertabatkan bahase melayu kerana pakai perkataan ULTRAS dan mengapa tidak menggunakan perkataan 'ADIWIRA'?

adoi....common la der..kenape diorang ni tak pertikaikan negeri2 yg seperti contoh kelantan menggelarkan pasukan mereka the red warriors atau selangor yg menggunakan red giants...???padahal mereka ini lagi awal menggunakan perkataan tersebut?

jadi kesimpulannye TY nak cakap semangat merancakkan liga malaysia itu lebih penting dari hanya omong2 kosong di laman sosial..turunlah ke stadium beramai2 dan anda akan terbuka mata melihat sendiri berbanding hanya melihat di tv yg hanya mencari publisiti berite murahan untuk melihat kebenaran.

by genius pundit.

16 comments:

Ezal R said...

da follow u bro... haha

TAYAR PANCIT said...

ok bro tq..keep in touch.haha

BRO_MONDAY said...

TY : betul tu bro, ape hal nak kecoh² pasal ni...? x tau ke? sokongan camni lah yam diperlukan!!! jangan nak kritik menjahanam, sila lah kritik yam membina...ai ada dalam perlawanan menentang VIETNAM dan INDON semasa di stadium BJ masa AFF aritu, ada dalam entry ai, ai sendiri rasa bersemangat dengan adanya geng ULTRAS ni...!!!

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "AREPNAKBEBEL first giveaway"
2.New Entry "SAYA MENANG GiveAway LAGI!!!"

cik ayin said...

eh2..da follow pun..ish

farasakura said...

bro..ULTRAS tu ape yer?? adehh =,=

TAYAR PANCIT said...

ultras tu adalah name fan sesebuah sukan..x kisah ape jua sukan.ultras ni macam die hard fan la.

Qutiq Ishanee said...

uhukx

farhana masdo said...

da follow jgak :)

aTeN i_nur said...

ok..ni yg marah ni..ok mmg la sy x join ultras malaya secara rasmi..tp selalu gak ikuti perkmbangan ultras malaya..dorang la penyumbang semngat kpd team malaysia..haha..ok2..enough2..
haha

TAYAR PANCIT said...

tu la pasal wak,kalo pegi stadium takpe gak kan..hihihi..

aTeN i_nur said...

hahah..tu la..aishh...haha..yg mengutuk tu sebena nye x tau ap pon..mesti dorang antara pengkritik bola sepak tempatan..mse meng dorg puji melmbong..mse kalah dok kutuk bek punye...aish

TAYAR PANCIT said...

tu lah bangse kite..suke menidak kan ape yg org len buat..padahal tak turun stadium..hehehe

queen aida said...

hye!salam kunjung balas dr QA...:)

n flow skali

pstu..xmau bc entry ni sbb pasl bola kn?ahaha xminat

cira nd said...

followed!!
thankz sudi melawat blog saya :)

Nurul Mazni said...

thx sudi dtg ke blog~

muiz said...

salam..
sye peminat bolasepak tanahair kite...sye bkn penonton tp sye penyokong...sye mmg join ultras samade perak or silverstatemania dan selangor or ultrasel.sbb sye join sbb sye xnk menonton bola..sye nk mmberi semngat kpd pemain kita..jika sya bg contoh..semasa pasukan perak bermain pd musim lps..stadium lesu dan ia memberi impak kpd player..player maen mcm tahi..dgn ade nyer ultras ni ia dpt memberi smngt kpd player dgn cara menyani..membuat tifo yg menarik or gerakan2 yg menarik...dan juga membakar flare or smoke bomb..jd kpd sesiapa yg kurng phm dgn ultras itu...come join us at your nearest stadium..don't be a spectator .be a supporter..